WE ARE INFORMATUS

HAPPIER PEOPLE, BETTER RESULTS
Ervaren software developer, Tester, Scrummaster ?

Neem mij aan   Zoek toptalent

Veelgestelde vragen

Hieronder heb je een overzicht van de meest gestelde vragen, staat je vraag er niet bij of wil je ons liever persoonlijk wat vragen? Dat kan via Skype, gebruikersnaam info@informatus.nl, of via email werkenbij@informatus.nl

Ben ik zelf verantwoordelijk bij het vinden van een opdracht?
Nee, de verantwoordelijkheid voor het vinden van een gepaste opdracht, dat aansluit aan jouw wensen, licht bij Informatus. Zodra een intakegesprek gepland is, gaan wij samen het gesprek voorbereiden. Ook tijdens het intakegesprek zullen wij jou goed ondersteunen om de opdracht binnen te halen.
Wanneer ontvang ik alleen mijn basissalaris?
Normaal gesproken ontvang je per maand het afgesproken percentage (tot 70%) van de door jou gefactureerde gewerkte uren. Maar het kan af en toe voorkomen dat het verwachte salaris minder is omdat je beschikbaar, op vakantie of als je ziek bent. Kortom, als je niet facturabel bent bij de opdrachtgever, krijg jij van ons alsnog het afgesproken basissalaris.
Wat is een normaal basissalaris bij Informatus?
Op dit moment varieert het basissalaris tussen de € 2000,- en € 4000,-. Gemiddeld is het basissalaris € 2900,-. Afhankelijk van jouw IT-expertise, relevante werkervaring en het door jouw gewenste eigen risico wordt het afgesproken basissalaris gezamenlijk vastgesteld.
Bouw ik pensioen op?
Tuurlijk bouw je na jouw proeftijd automatisch pensioen op. Je bouwt een collectieve pensioenregeling op bij Brand New Day. Informatus draagt voor 50% bij aan jouw pensioen.
Heb ik ook recht op vakantiedagen?
Jazeker heb je ook recht op betaalde vakantiedagen. Bij Informatus heb je niet standaard 24 maar 27 vakantiedagen per jaar. In deze periode krijg je minimaal jouw basissalaris doorbetaald.
Kan ik ook kiezen voor een lease auto?
Bij Informatus heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een lease auto. Je kunt kiezen uit de auto die het beste bij jou past. Het is ook mogelijk het contract van jouw huidige lease auto over te nemen van jouw oude werkgever. Daarvoor hebben wij alleen jouw kenteken en de naam van de leasemaatschappij nodig. De bijtelling, leasebedrag en brandstof wordt verrekend met jouw facturabele gemaakte uren.
Zie ik ook mijn Informatus collega’s?
Op een regelmatige basis organiseren wij social- en experimenten events. Hierbij kun je denken aan een gezellige eet- of drinkfestijn, gezamenlijk uitbreken uit een escape room of gezamenlijk experimenten uitvoeren. Daarnaast bestaat er ook de kans dat je gezellig samen met jouw Informatus collega(‘s) een IT project tot succes gaat brengen bij de opdrachtgever.
Wat krijg ik allemaal van de door mij gemaakte omzet?
Tot max 70 % van de door jouw gemaakte omzet  wordt je loon, vakantiegeld, pensioen, vervoerskosten en opleidingskosten mee betaald.  Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:
Lucas is 33 jaar en heeft afgelopen jaar als test consultant 1750 uur gemaakt bij zijn opdrachtgever tegen een gemiddelde uurtarief van 70 euro.  Hiermee heeft hij een omzet van € 122.500 (1750 x € 70) gerealiseerd, waarvan het grootste gedeelte van de omzet van € 85.750 (€ 122.500 x 70%) naar Lucas gaat. 

Bruto jaarloon:  € 67.856 (inclusief vakantiegeld, pensioen en basissalaris)
Werkgeverslasten: € 7.094
Opleidingskosten: € 2.400
Reiskosten: € 8.400
Totaal bruto jaarsalaris€ 85.750

Dit betekent dat Lucas een gemiddelde bruto maandsalaris van  € 5.235,80 ( € 67.856 : 12,96) verdient.
Waar gaat de resterende omzet naar toe?
De resterende omzet wordt door Informatus gebruikt om de gemaakte kosten voor o.a. kantoorruimte en salespersoneel mee te betalen en de inspanningen die worden gedaan op het gebied van marketing, sales, werving, R&D en social events.  Verder gebruiken wij een gedeelte van de omzet om jouw laptop, smartphone en mobiele simkaart mee te betalen. Daarnaast leggen wij geld opzij voor het geval dat je op de bank terecht komt of als je ziek wordt. Wij willen natuurlijk 100% kunnen garanderen dat je ook in zo'n situatie jouw maandsalaris doorbetaald krijgt, zonder dat jij enige risico loopt.